Kissojen myrkytykset

Kissa Myrkytys

Tietyt huonekasvit ja ihmisten lääkkeet voivat olla kissoille jopa hengenvaarallisia. Ihmisten ruuista kissoille myrkyllisiä ovat muun muassa suklaa, rusinat ja sipuli. Myrkytykset huomataan usein vasta useiden tuntien kuluttua, kun eläin alkaa oireilla.

Onko kissasi syönyt jotakin sopimatonta? Pyri ensin selvittämään, mitä kissasi on syönyt, kuinka kauan aikaa syömisestä on kulunut ja kuinka paljon myrkyllistä ainetta kissa on saanut syötyä. Ota sitten yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkäriasemalle on hyvä ottaa mukaan esimerkiksi kissan syömän suklaan käärepaperi. Kissaa ei tule oksennuttaa kotikonstein.

Kissa voi saada myrkytyksen esim. sopimattomasta ruoka-aineesta tai myrkyllisestä kasvista.

Erilaisia myrkytyksiä kissoilla

On selvää, että esimerkiksi rotanmyrkky ja jäähdytysneste ovat kissoille haitallisia, mutta osa lemmikeille haitallisista aineista saattaa hämmästyttää. Kaikki eivät esimerkiksi tiedä, että tavallinen ihmisten päänsärkytabletti voi olla kissalle erittäin vaarallinen. Myös tumma suklaa ja monet kasvit voivat olla lemmikille haitallisia.

Liljat ja muut kissalle haitalliset kasvit
Kissalle myrkylliset ruoka-aineet
Rotanmyrkyn aiheuttama myrkytys
Lääkeainemyrkytys
Etyleeniglykoli- eli jäähdytysnestemyrkytys

Myrkytyksen hankalasti havaittavat oireet

Myrkytyksiä ei usein huomata heti, sillä oireet voivat olla epämääräisiä tai ilmetä vasta myöhemmin. Kissalle voi nousta kuume, se voi olla väsynyt, apaattinen tai ruokahaluton ja sen limakalvot voivat muuttua vaaleiksi. Muita oireita ovat oksentelu ja ripulointi, kiihtynyt hengitys sekä yliaktiivisuus.

Uusimmat artikkelit