Kissalle myrkylliset kasvit

Kissa Myrkylliset kasvit Myrkytys

Monien kasvien lehdet ja kukat voivat olla vaarallisia kissalle. Muun muassa joulutähti, hyasintti, amaryllis sekä lukuisat muut kasvit ovat erittäin myrkyllisiä ja ne tulee ehdottomasti pitää kissojen ulottumattomissa. Myös kaikki liljakasvit, kuten narsissit, voivat vahingoittaa kissojen munuaisia.

Estääksesi kasvien aiheuttamat myrkytykset sinun on tärkeää tietää, mitkä kasvit ovat kissoille haitallisia. Pidä silmällä kissaasi, äläkä jätä sen ulottuville myrkyllisiä kasveja. Jos kissasi suuhun päätyy jotain sopimatonta, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Joulutähti on kissalle myrkyllinen kasvi.

Myrkytyksen oireet

Myrkytys voi olla vaikeaa havaita, sillä oireet voivat olla epämääräisiä ja ilmaantua vasta myöhemmin. Ota yhteys eläinlääkäriin, mikäli kissallasi on seuraavia oireita:

  • Kuumeilu
  • Väsymys ja apaattisuus
  • Ruokahaluttomuus
  • Vaaleat limakalvot
  • Oksentaminen tai ripuli
  • Kiihtynyt hengitys tai levottomuus

Myrkytyksen hoito

Jos kissasi on syönyt myrkyllistä kasvia, ota yhteyttä eläinlääkäriasemalle saadaksesi lisäohjeita. Älä yritä oksennuttaa kissaasi kotikonstein, sillä esimerkiksi suolalla oksennuttaminen voi johtaa suolamyrkytykseen.

Eläinlääkäri tutkii kissasi ja päättää hoidosta sen mukaan, millaisesta myrkytyksestä on kyse. Jos myrkyllisen aineen syömisestä on kulunut korkeintaan pari tuntia, kissa voidaan oksennuttaa eläinlääkäriasemalla. Oksennuttaminen on kuitenkin tehtävä ennen, kuin myrkytyksen oireet ilmenevät.

Lue lisää kissojen myrkytyksistä

Katso tästä lähimmän päivystävän Evidensia-eläinsairaalan yhteystiedot

Uusimmat artikkelit